Margo Reuten, chef-kok restaurant Da Vinci

Ze heeft met haar partner het restaurant Da Vinci in Limburg. Restaurant Da Vinci is een culinair samenspel van details, passie en kunde. Natuurlijk spelen de gerechten van Margo hierin een centrale rol: de finesse, het raffinement, de creativiteit. Allemaal even belangrijk. Maar Da Vinci is veel meer. Da Vinci is persoonlijke aandacht aan tafel, een uitgelezen wijnkeuze uit de speciale vinoteca van Petro. Da Vinci is onvergetelijk.

U wordt ontvangen in de aperitiefruimte. Samen in de stemming komen met een sprankelend glas champagne. Hier kijkt u uw ogen uit. Het trappenhuis naar de afterdinnerruimte, die u via de loopplank bereikt en waar u uitgezakt in een van de loungestoelen heerlijk kunt nakeuvelen. En wie naar beneden kijkt, ziet hoe in de gloednieuwe keuken het ene na het andere meesterwerk bereid wordt.

Recepten van Margo Reuten:

Filet américain met cornichons

Filet américain met cornichons
Ingrediënten
  • 4 El filet américain
  • 40 Gram cornichons fijngesneden
  • Koekje van ui
  • Kwarteleitjes
  • Knoflook cress en kaviaar
  • Krokante chips

Werkwijze

Filet américain mengen met fijngesneden cornichons. Naar smaak toevoegen: peper, zout, druppel, gembervocht en vocht van de cornichons. Afmaken met een koekje van ui, gepocheerd kwarteleitje, knoflook cress en kaviaar.
TIP: Serveer met toastjes of krokante chips

Langoustine met mayonaise van zilverui

Langoustine met mayonaise van zilverui
Ingrediënten
  • 1 Pot zilveruitjes (4 el fijnsnijden) 2 El mayonaise
  • 1 El crème fraîche
  • 1 El yanté
  • Noten-cress
  • Langoustine

Werkwijze

Mayonaise-ingrediënten met elkaar vermengen en op smaak brengen met peper, zout en citroensap. Langoustine bakken evt. stukje zalm erbij.

Grilspies met Amsterdamse ui en Cornichon met geraspte geitenkaas

Grilspies met Amsterdamse ui en Cornichon met geraspte geitenkaas
Ingrediënten
  • 1 Amsterdamse ui
  • 4 Kleine cornichons
  • 1 Paprika
  • 1 Courgette
  • Krokante koekjes
  • Geitenkaas

Werkwijze

Ingrediënten op maat snijden, ongeveer vierkant. Aan een grilspies rijgen en op de grill leggen. Geitenkaas raspen en deze op het einde erover heen strooien.
TIP: De geitenkaas apart serveren in een leuk bakje.

Blauwschimmelkaas met ananas en Amsterdamse ui

Blauwschimmelkaas met ananas en Amsterdamse ui
Ingrediënten
  • Pittige blauwschimmelkaas
  • 1 El brunoise gesneden ananas p.p
  • 1 Amsterdamse ui p.p.
  • Gembersiroop
  • Gemberkoekje

Werkwijze

Ananas en Amsterdamse ui fijnsnijden, deze met elkaar vermengen en op bord scheppen. Plakje blauwschimmelkaas (0,5 cm dik) apart erbij leggen (evt. 3 min. in de oven verwarmen). Afmaken met een druppeltje gembersiroop en gemberkoekje erbij.
TIP: Serveer hier notenbrood of toast bij.

Groentedips piccalilly-mayonaise

Groentedips piccalilly-mayonaise
Ingrediënten
  • 4 El piccalilly
  • 1 El mayonaise
  • 1 El geslagen room
  • Groene asperge
  • Sesamzaadjes (verschillende kleuren: wit, zwart, wasabi, soja etc.)
  • Croutons

Werkwijze

Piccalilly, mayonaise en room met elkaar vermengen. Naar smaak toevoegen: scheutje witte wijn, zout en peper. Groene asperge op maat snijden, op een prikker rijgen en door de sesamzaadjes halen. Serveren met croutons.
TIP: Heerlijk als dipsaus bij chips of kreeft.

Kropsla met dikke Amsterdamse ui

Kropsla met dikke Amsterdamse ui
Ingrediënten
  • 1 Kropsla
  • 4 Amsterdame uien
  • Cress of kervel
  • Crème fraîche
  • Taugé en zeekraal
  • Spaghetti van komkommer
  • Granny Smith appel

Werkwijze

Amsterdamse ui grofsnijden. Granny Smith appel in dikke staafjes snijden. Ui en appel vermengen met de kropsla, cress of kervel, taugé en zeekraal. Crème fraîche apart erbij doen, garneren met basilicum cress.
TIP: Serveren bij Pata Negra ham of vis.

Hoorntje van filodeeg met piccalilly-crème en crème fraîche

Hoorntje van filodeeg met piccalilly-crème en crème fraîche
Ingrediënten
  • 1 Pak filodeeg
  • Piccalilly
  • Crème fraîche

Werkwijze

Rondjes snijden uit het filodeeg. Filodeeg om een ijzeren vormpje doen, om een hoorntje te vormen. Piccalilly en crème fraîche elk apart in een spuitzak doen. De vormpjes in de oven op 160 ˚C tot ze goudgeel zijn. Laten afkoelen en dan de crème fraîche en piccalilly erin spuiten.
TIP: Serveren in een bak met sesamzaad. Garneren met een mooi blaadje cress of vegetarische kaviaarbolletjes.