Spaghetti met brocoli, kumquats en zilveruitjes voor 4 personen/ Ellen Dijkman

 Ingrediënten

350 gram volkoren-spaghetti
2 oudbakken bruine pistoletjes (verkruimeld)
4 eetlepels zilveruitjes
350 gram broccoli in kleine roosjes
1 rood pepertje zonder zaadjes in ragfijne ringetjes
2 banamensjalotjes in ragfijne ringetjes
1 teentje knoflook uit de pers
4 eetlepels olijfolie
6 rijpe kumquats in dunne plakjes
sap en geraspte schil van 1 citroen
3 eetlepels Wodka
peper en zout

Werkwijze

Kook de spaghetti met een beetje zout gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 minuten de broccoli mee.
Verhit de olijfolie en laat hiein de sjalotjes, pepertje, knoflook en broodkruimels in ca 5 minuten op halfhoog vuur knapperig bakken, maar niet verbranden. (blijf regelmatig roeren met een spatel)

Giet de spaghetti en broccoli af en schep er de sjalotmassa, kumquats, Wodka zilveruitjes en citroen door. Warm alles snel goed door en breng de spaghetti desgewenst verder op smaak met peper en zout.