Speciaalsaus/ Ben Koster

 Ingrediënten

- 3 el mayo
- 1 el tomatenketchup
- 1 tl mosterd
- 1 tl mierikswortel (uit een potje)
- citroensap
- paar druppels Tabasco
- zout
- een handvol zeer fijngesneden zilveruitjes en een stuk of 2 augurkjes, ook zeer fijngesneden.

Werkwijze

Alles goed roeren (snij de uitjes en augurkjes echt heel fijn) en een kwartiertje of meer in de koelkast op smaak laten komen. Hou de saus soepel en niet te dik.
Eventueel een beetje melk bijvoegen. Enjoy.

Dat alles maakt een heerlijke, rijke saus die het prima doet bij hamburgers en andere gebakken of gegrilde vleesgerechten uit de iets ruigere keuken. Niet voor watjes dus! Maar wel suikervrij, mits de juiste mayo en ketchup wordt gebruikt. Want de zilveruitjes en augurk en van Kesbeke zijn suikervrij! En dat is een groot goed. Nog afgezien van de prima smaak. Amen.