Tikje Pittige Zalm-Augurk Verrassing/ Eva Lisman

Ingrediënten

-75 gr gerookte zalm
-2 grote Kesbeke augurkenC
-6 (provencaalse)groene olijven
-theelepel honingmosterd
-1/2 tl gembersiroop
-klein stukje spaanse rode peper (1 cm)
-5 takjes verse koriander
-1 el creme fraiche
-zout en peper naar smaak

Werkwijze

Hak de Zalm, augurken, olijven, spaanse peper en koriander (enkele blaadjes achterhouden voor garnering) in kleine blokjes. Meng met de honingmosterd, gembersiroop en creme fraiche.
Voeg evt. zout en verse peper naar smaak toe.
Laat de smaken een half uurtje intrekken in de koelkast.

Je kunt hier heel leuke hapjes mee maken! Bijvoorbeeld:
- Gerold in een plakje kipfilet ( vleeswaar)
-Op een rondje geroosterd maisbrood
- Als timbaaltje op een bedje van reepjes sla en rucola
- Op een blini ( weer eens iets anders dan kaviaar!)
- In een uitgehold zoet tomaatje of mini paprika

Echt heerlijk, weer eens wat anders en altijd een succes op feesten, partijtjes en luie zondagmiddagen voor de tv..!
Eet smakelijk!