Boeuf a la Louise/ Loes Meijboom

Ingrediënten

3 a 4 riblappen in flinke dobbelstenen, Bloem.
100gr spek dobbelsteentjes.
1rode paprika in stukken
1gele paprika in stukken
1groenepaprika in stukken
3 rode uien in halve ringen
500gram kastanjechampignons gehalveerd
500 ml bouillon
12 kerstomaten
500ml rode wijn
olijfolie
vloeibaar boter
verse kruiden(thym rozemarijn )
Dessertlepel zeezout.
Peper naar smaak,
3kruidnagelen 4 laurierblaadjes
1eetlepel bruine kandij.
Scheutje balsamico of ketjap naar smaak.

Werkwijze

Liefst in creusetpan anders in braadpan.
Vlees bestuiven met bloem.Boter en olie verhitten.
vlees dichtschroeien, peper zout toevoegen.
Kruidnagel en laurier in theeei meetrekken!!!
In koekenpan spekjes uitbakken en bij vlees doen.
Bouillon en wijn in pan en in oven van 100 graden ongeveer 3 uur zacht stoven.
Intussen in koekenpan uien, paprika en champignons fruiten.
Na 3uur gefruite groenten en tomaatjes toevoegen.
Kruiden, balsamico en/of ketjap erbij.
 
EN NU HET BELANGRIJKSTE:
3EETLEPELS ZILVERUITJES MET VOCHT
3EETLEPELS AUGURKENBLOKJES MET VOCHT"

Severen met stokbrood voor het heerlijke vocht.

De tweede dag heerlijk met PICALLIY en kidneybonen,

EET SMAKELIJK

Wij ETEN DIT REGELMATIG met een stevige rode wijn.