Amsterdamse Zoetzure Kip/ Anja Mazeland

Ingrediënten

400 gram kipfilet
1 rode paprika
1 groene paprika
zout
peper
halve eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel maizena
50 gram boter
1 ui
1 deciliter bouillon van blokje
1 pot Kesbeke Amsterdamse Smul Uien 370 ml
2 eetlepels ketjap manis
2 theelepels sambal
stroopWerkwijze

De kipfilet in blokjes snijden, snel aanbraden in de hete boter. Het vuur tot half hoog temperen en het vlees omscheppen met zout en peper, paprikapoeder en maizena, 3 minuten bakken.
De ui, sambal en paprika toevoegen en meebakken. Bouillon, het sap van de amsterdamse uien en ketjap toevoegen en 15 minuten zachtjes laten pruttelen. Na 10 minuten de amsterdamse uien erbij doen en op smaak maken met stroop.

Serveer met turks brood of naan brood.

Eet smakelijk !