Amsterdamse uien

Grote uien ingelegd op een traditionele zoet zure Kesbeke azijn.

De Kesbeke Amsterdamse ui een gewone ui die direct na de oogst wordt ingelegd in zuur (azijn en specerijen). Door het gebruik van de kruiden, met name saffraan, heeft de Amsterdamse ui, in tegenstelling tot de zilverui, een geel uiterlijk.

Deze oude traditie werd veelal in de Amsterdamse Jordaan, door Joden bedreven. Dit tafelzuur werd vaak aan de kar in de Amsterdamse buurten verkocht. De traditie ontstond in de Jodenbuurt waar veel Joden in grote armoede leefden. Door het inleggen in zuur kon men de houdbaarheid van allerlei soorten groenten verlengen.

Ingrediënten:
uien, water, azijn, zout, antioxidant: sulfiet (Sulfiet), natuurlijke aroma's (mosterd), zoetstof: sacharine, kleurstof: riboflavine (vitamine B).

Allergie informatie: Bevat Mosterdzaad

Inhoud: 370 ml / 720 ml / 2650 ml / 10 liter (horeca)